Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorące mandarynki z lodami pistacjowymi

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynka 20 szt
woda 1 szkl
cukier 3/4 szkl
wanilia 1 laska
cynamon Prymat 1 rurka
mięta do dekoracji
lody pistacjowe 8 gałek
Metaxa 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gorące mandarynki z lodami pistacjowymi

Mandarynki sparzyć i obrać,z wody ,cukru ,skórki z mandarynek,laski wanilii,cynamonu
przygotować gęsty syrop,mandarynki gotować w syropie przez około 5 min,po czym odcedzić a syrop gotować dalej,na nierdzewną patelnię wyłożyć mandarynki i polać metaxą i podpalić,poczekać aż alkohol się wypali,gorące mandarynki wykładać na talerzyki,polać sosem dodać gałkę lodów pistacjowych i ozdobić gałązkami świeżej mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 16.01.2011 22:15
świetny i trochę wybuchowy deserek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak