Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki a La Gundel

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl.
jaja 2 szt.
mleko 2 szkl.
masa orzechowa:migdały 4 łyżki
orzechy włoskie 10 dkg
kandyzowana skórka pomarańczow 1 łyżka
cukier puder 1 łyżek
dżem morelowy 3 łyżki
śmietanka słodka 2 łyżki
rum 50 ml.
mleko 1 szkl.
cukier 2 łyżki
spirytus 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt.
sos 1 (czekoladowy)
czekolada gorzka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki a La Gundel

mąkę przesiać do miseczki,dodać szczyptę soli,jajka,mleko i wymieszać mikserem przykryć i odstawić na ok.30min.przed smażeniem ciasto wymieszać i wlewać porcje na rozgrzany olej smażyć na złoty kolor z obu stron,naleśniki wykładać z patelni na odwrócony talerz do góry dnem,orzechy migdały i skórkę posiekać,utrzeć z dżemem,śmietanką i cukrem pudrem,do masy dodać uprzednio nasączone rodzynki,skórkę pomarańczową kandyzowaną oraz rum,wymieszać tak przygotowanym farszem smarować naleśniki i zawijać w rulon,czekoladę roztopić w kąpieli wodnej połączyć z mlekiem i cukrem mieszając podgrzewać aż zgęstnieje i polać naleśniki,skropić spirytusem zapalić i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 19.01.2013 00:53
pycha
Angelika10 16.11.2011 23:59
super
Angelika10 16.11.2011 23:59
super
Angelika10 16.11.2011 23:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak