Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina z miodem

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety jagnięce 8 szt
oliwa 1/2 szkl
cebula 2 szt
cytryna 1 szt
wino białe 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
miód 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina z miodem

Mięso skropić sokiem z cytryny,oprószyć solą i pieprzem i zrumienić na oliwie.Następnie posiekać cebulę i zrumienić ja na oliwie i dodać do naczynia z mięsem,dolać wino,wszystko razem dusić przez godz w piekarniku ,po wyjęciu z piekarnika dodać miód do sosu,podawać z ryżem lub z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 22.09.2011 18:18
smaczne
iga2 17.01.2011 10:53
mmm cud miód
MAR3STA 16.01.2011 19:54
pycha, a ja dzisiaj miałam indyka z miodkiem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak