Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęca potrawka

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
olej 1 szkl
pomidory 4 szt
cebula 5 szt
wino czerwone wytrawne 1 szkl
ocet winny 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz ziarnisty do smaku
kminek do smaku
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęca potrawka

Liście laurowe,cynamon,pieprz i kminek rozetrzeć i wymieszać z pokrojonym w kostkę mięsem i drobno posiekanym czosnkiem i wszystko oprószyć solą,zrumienić na oleju,podlać wodą i dusić,dodać rozgniecione pomidory i pokrojone w ćwiartki cebulę,dodać wino ,ocet i resztę oleju,wymieszać i poddusić do miękkości .Można podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 27.04.2011 10:22
smaczne
iga2 17.01.2011 10:53
smaczna
MAR3STA 16.01.2011 19:51
co za pyszne mięsko!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak