Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z boczkiem, serem i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 60 dkg
boczek wędzony 30 dkg
papryka zielona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
tłuszcz do smażenia
ser żółty 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z boczkiem, serem i papryką

Szynkę pokroić na 4 plastry. Rozbić cienko tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Boczek, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Rozgrzać tłuszcz, wrzucić na niego cebulę i boczek, przyrumienić, na koniec dodać paprykę i dusić jeszcze chwilę. Na każdym plastrze mięsa położyć plaster sera i część farszu. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Podpiec na gorącym tłuszczu. Zalać wodą i dusić do miękkości. Na koniec doprawić sos i zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 22.01.2012 19:23
smaczne
Motorek 03.11.2011 09:44
smaczne
pacpaw 29.06.2011 23:03
pyszności
Iwona51
Iwona51 08.05.2011 21:08
smaczne
Nina7 17.01.2011 07:47
bardzo apetycznie wyglądają
Emilia22 16.01.2011 18:41
jakie apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak