Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sosie pomidorowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 50 dag
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
woda 200 ml
ocet 100 ml
cebula 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
oliwa 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sosie pomidorowym

Filety dorsza należy pozbawić wierzchniej skóry, następnie opłukać je, posolić i usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu należy ułożyć je na półmisku. Wodę należy zagotować wraz z solą, pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim i cukrem, dodać pokrojoną w plasterki cebulę, ocet i koncentrat pomidorowy. Po ugotowaniu należy ostudzić. Tak przygotowanym sosem należy zalać dorsza ułożonego na półmisku. Można udekorować zieleniną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 28.02.2014 21:55
super smak
IKrakowianka 05.11.2013 17:46
świetny pomysł na dorsza
Katarzyna/kate1980 31.05.2012 22:13
super
IZABELA29 07.01.2012 10:20
pyszna ryba
Iwusia 20.06.2010 20:41
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak