Dorsz w sosie pomidorowym

Dorsz w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dorsz

    50 dag
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • woda

    200 ml
  • ocet

    100 ml
  • cebula

    1 sztuka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • oliwa

    4-5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety dorsza należy pozbawić wierzchniej skóry, następnie opłukać je, posolić i usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu należy ułożyć je na półmisku. Wodę należy zagotować wraz z solą, pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim i cukrem, dodać pokrojoną w plasterki cebulę, ocet i koncentrat pomidorowy. Po ugotowaniu należy ostudzić. Tak przygotowanym sosem należy zalać dorsza ułożonego na półmisku. Można udekorować zieleniną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

28.02.2014 21:55
super smak

IKrakowianka

05.11.2013 17:46
świetny pomysł na dorsza

Katarzyna/kate1980

31.05.2012 22:13
super

IZABELA29

07.01.2012 10:20
pyszna ryba

Iwusia

20.06.2010 20:41
pychotka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat