Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z koprem włoskim

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlet wieprzowy z kością 6 szt
koper włoski w/g uznania
wino białe 1 szkl
cytryna 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
cebula 1,5 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z koprem włoskim

Zetrzeć liście laurowe,pieprz ziarnisty ,nasiona kopru i mięso oprószyć zmiażdzoną mieszanką przypraw,pokropić sokiem z cytryny i zostawić na 2 godz,w naczyniu rozgrzać oliwę i wrzucić opórszone mięso na kilka minut do zrumienienia.
Po wyjęciu wieprzowiny dodać do rondla posiekaną cebulę i koper włoski,a na koniec dodać mięso i wino,dusić 35 min do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 17.01.2011 10:54
musi super smakować
iza15 17.01.2011 10:50
bardzo lubię wieprzowinę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak