Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśnikowa zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

naleśniki 6 sztuk
pieczarki 50 dkg
mortadela 30 dkg
por 1 sztuka
biała kapusta 25 dkg
śmietana 1 szklanka
bulion 1 szklanka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej
żółty ser starty 25 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśnikowa zapiekanka

Mortadelę pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju. Do garnka włożyć kapustę i pora, zalać bulionem, poddusić 5 minut i dodać wędlinę. Pieczarki pokroić, podsmażyć, dodać do kapusty. Przyprawić. Farsz rozłożyć na naleśniki. Zwinąć roladki, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietaną wymieszaną ze serem, zapiekać 15 minut w 175 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 07.12.2011 10:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak