Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek marchewkowo-kokosowy z gruszką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 szt
gruszka 1 szt
wiórki kokosowe 1/2 szklanki
olej 1/3 szklanki
mleko 1/3 szklanki
woda gazowana 1/3 szklanki
mąka 1 szklanka
cukier 3 łyżki
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek marchewkowo-kokosowy z gruszką

Marchewki i obraną gruszkę starłam na drobnej tarce. Dodałam do tego mieszając widelcem olej, jajka, cukier zwykły i waniliowy , mleko, wiórki, potem dodawałam mąkę z proszkiem na zmianę z wodą gazowaną.
Włożyłam do natłuszczonego naczynia i wstawiłam do kuchenki mikrofalowej najpierw na 4 min na 500 W, potem na 12 minut na 600 W. Kto chce, może upiec w piekarniku na 180 C, około 40 minut.Po przestudzeniu możemy posypać cukrem-pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 04.06.2012 12:29
świetnie wygląda
Edyta38 03.06.2011 09:09
ciekawy:)
Mati13 09.02.2011 09:52
pyszny!
Katarzyna156 24.01.2011 21:54
ciekawy przepis :)
ada12302 16.01.2011 18:12
pyszny
ada12302 16.01.2011 18:11
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak