Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w tymianku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1 kg
biały ocet winny 500 ml
woda 250 ml
tymianek 6 gałązek
czosnek 6 ząbków
skórka cytrynowa
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
pieprz 5 ziaren
sól 1 łyżka
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w tymianku

Do rondla wlać wodę, ocet, pieprz, liście laurowe, tymianek, sól i obrany czosnek. Gotować 10 minut. Oczyszczone grzyby włożyć do słoików. DOdać przyprawy, skórkę cytrynową i tymianek. Zalać gorącą oliwą. Zakręcić słoiki i trzymać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 28.09.2011 20:44
super
jasiek 08.09.2011 19:19
wyśmienite kurki
Ewelina38 25.08.2011 13:58
fajny pomysł, bardzo lubię tymianek więc pewnie będą mi smakowały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak