Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana zapiekanka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 0,3 kg
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty minimum 0,3 kg
papryka zielona 1 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zapiekanka

Ziemniaki obrać, pokroić w grube plastry i wypłukać. Nastawić do gotowania dodając kostki rosołowe. Po zawrzeniu gotować około 2 minuty, żeby nie były zbyt miękkie.
Pieczarki i cebulkę pokroić w plastry i podsmażyć na maśle i doprawić do smaku.
Paprykę pokroić w prążki i delikatnie poddusić.
Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, układać w nim na przemian ziemniaki, papryka, ziemniaki pieczarki... Wszystko zapiec w piekarniku, na końcu posypując serem żółtym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 03.12.2011 22:59
smaczna
Justyna Jussstiii 15.06.2011 15:35
super
FAFIK 06.05.2011 06:33
Pyszna ta zapiekanka!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak