Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
cebula 1 szt
jajko 1 szt
kajzerka 1 szt
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
smalec 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebule drobno posiekać i zrumienić na łyżce smalcu. Do mięsa mielonego dodać jajko, odciśniętą bułkę, zrumienioną cebulkę, sól, pieprz i rozgnieciony przez praskę czosnek. Mięso dokładnie wyrobić. Z masy formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 07.07.2013 21:47
Uwielbiam mielone.
gacopierz23 23.07.2012 21:29
na smalcu chrupiące smaczne
Wafelek2601 11.05.2011 14:00
bardzo lubię mielonego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak