Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczko czekoladowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
kakao 3 łyżki
jajko 3 szt
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 1 łyżka
bita śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczko czekoladowe

Mleko zagotować, przestudzić. Cukier wymieszać z kakao, cukrem waniliowym, rozmieszać z kilkoma łyżkami mleka. Przestudzone mleko połączyć z jajkami i przygotowanym kakao, zmiksować. Płyn przecedzić do kokilek, włożyć do rondla z wrząca woda, przykryć pokrywką i podgrzewać około 35 minut. Ugotowane mleczko ostudzić w lodówce. Wyłożyć na talerzyki, podawać z bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 17.11.2013 23:00
Fajny pomysł.
mirosława4 26.08.2013 12:18
chętnie się napiję takiego mleczka :)
gacopierz23 20.07.2012 21:46
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak