Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z indyka w białym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 2 sztuki
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka
cebula 1 sztuka
słodka śmietana 60 ml
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
gałka muszkatołowa
wino białe wytrawne 120 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z indyka w białym sosie

Mięso pokroić w cienkie plastry, przyprawić, oprószyć mąką i zrumienić na tłuszczu. Podsmażyć cebulę pokrojoną w plastry. Do cebulki dodać mięso i wlać wino. Gotować aż wino nie odparuje. Dodać wodę z mąką, przyprawy i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Zabielić śmietaną i posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak