Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z selera

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler konserwowy 1 słoik
rodzynki 4 łyżki
orzechy 4 łyżki
majonez do smaku
mleko 1 szklanka
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z selera

Mleko zagotować i wrzucić do niego posiekane orzechy. Zaparzać przez około 10 minut. Wodę zagotować. Rodzynki zalać wrzątkiem i również zaparzać przez około 10 minut. Seler odcedzić, dołożyć do niego orzechy i rodzynki i dokładnie wymieszać. Wszystko razem połączyć niewielką ilością majonezu. Doprawić do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 14.02.2012 08:02
Nie lubię smaku selera, ale spróbowałam i wcale nie było takie złe...
Monika193
Monika193 05.12.2011 23:45
smaczna
Kuchareczekjeden 02.10.2011 20:22
samo zdrowie
Halusia 28.08.2011 20:38
Smaczna
aacaac 10.07.2011 07:56
super
Seba 23.05.2011 22:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak