Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 1 kg
cebula 3 szt
marchew 4 szt
pietruszka 1 szt
papryka 3 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 1 łyżka
szczypiorek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Rybę sprawić, wypatroszyć, odciąć filety. Kręgosłup, ogon, głowę, pokrojoną cebulę, warzywa, mieloną paprykę i odrobinę soli zalać wodą i gotować około 30 minut. Filety pokroić w dość dużą kostkę, ułożyć w rondlu przekładając pokrojoną w paski papryką, oprószyć solą i pieprzem. Zalać wywarem z ugotowanych resztek ryby, gotować 15 minut. Przyprawić do smaku, solą, pieprzem i cukrem, dodać posiekaną zieleninę. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 04.09.2012 09:15
super
gacopierz23 19.07.2012 22:16
smaczna
Katarzyna/kate1980 16.01.2011 20:33
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak