Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane schabowe z kuczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka duża 1 szt
płatki kukurydziane 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
jajko 2 szt
sól do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane schabowe z kuczaka

Pierś umyc i pokroic w plastry delikatnie rozbic mlotkiem do kotletow.Nastepnie przyprawic sola i pieprzem.Płatki kukurydziane wymieszac na talerzu z bulka, make wsypac na oddzielny talerz.Jajka wbijamy do naczynia dolewamy troszke wody i roztrzepujemy widelcem.Teraz mozemy robic panierke.Bierzemy plaster piersi maczamy w jajku pozniej monce i spowrotem w jajku na koniec maczamy w mieszance bulki i platkow.Tak obtoczone smażymy na rozgrzanej patelni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak