Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety po szwedzku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 60 dkg
cebula 1 sztuka
ziemniak 1 sztuka
marynowany burak 1/2 sztuki
żółtko jajek 1 sztuka
mleko 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
olej 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety po szwedzku

Posiekaną cebulę zeszklić na oleju. Buraka i ziemniaka zetrzeć na papkę. Dodać cebulę, mięso, żółtko i mleko oraz bułkę tartą. Doprawić i wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i zrumienić.Rozgrzać piekarnik. Dopiec do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 14.12.2011 10:25
fajne
IKrakowianka 11.08.2011 00:07
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak