Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy soczek do zimowej herbaty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 2-3 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy soczek do zimowej herbaty

Maliny obrać z szypułek, wsypać do miski i grubo zasypać cukrem. Odstawić na 1 dzień w ciepłym miejscu. Na drugi dzień wszystko razem wymieszać i jeśli jest już dużo soku to przełożyć do małych słoików. Dobrze zakręcić i zagotować ( pasteryzować około 20 minut ) w dużym garnku. Po wyjęciu słoiki odwrócić do góry dnem i czekać aż wystygną. Później poukładać je w ciemnym chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 20.07.2012 23:09
super na zimę i nie tylko
malaczarna23 29.12.2011 10:44
na teraz wspaniała
Małgorzata106 02.11.2011 19:15
super
ziutula
ziutula 01.11.2011 10:13
rewelacja na przymrozki...
FAFIK 26.02.2011 20:22
Herbatka z takim soczkiem - pychota!
Zoso 25.01.2011 21:39
smak lata w zimne dni :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak