Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf Strogonow

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 60 dkg
pieczarki 40 dkg
cebula 1 sztuka
olej 3 łyżki
śmietana 120 ml
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mąka 1 łyżka
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Strogonow

Pokrojone w kostkę mięso oprószyć mąką i podsmażyć na oleju. Przełożyć do garnka, natomiast na pozostałym oleju podsmażyć posiekaną cebulę. Dodać do mięsa. Pieczarki pokroić w plastry, podsmażyć, dodać do reszty. Dusić do miękkości mięsa. Podlewać w razie potrzeby wodą. Na koniec dodać przyprawy, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Zagotowac. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 11.12.2011 01:20
bardzo lubię
Iwona51
Iwona51 08.12.2011 09:41
super
Motorek 22.11.2011 10:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak