Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa po storopolsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
piwo 1/2 litra
masło 2 łyżki
miód 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa po storopolsku

Kiełbasę zalać wrzącym piwem. Gotować na wolnym ogniu 20 minut, wyjąć z wywaru. Masło zrumienić, dodać miód, bułkę tartą, wymieszać, dodać do piwa, przyprawić, gotować na wolnym ogniu ok. 5 minut. Kiełbasę pokroić, dodać do sosu, podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.09.2011 21:10
super
Motorek 23.09.2011 21:10
super
Iwona51
Iwona51 18.08.2011 11:26
smaczna
ElizaT 21.01.2011 00:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak