Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kremowa rolada z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
mąka 4 łyżeki
cukier puder 3 łyżki
śmietana kremówka 4 łyżki
cukier wanilowy 1 opakowanie
galaretka 1 opakowanie
dżem wiśniowy 2 łyżki
jagody 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: kremowa rolada z jagodami

najpierw należy oddzielić białka od żółtek białka zaś ubić na pianę z cukrem dodając żółtka roztrzepane już widelcem. wsypać mąkę oraz wymieszać ciasto zaś przelać na blachę wyłożoną pergaminem i piec ok 15 min w temp ok 180 C. następnie wyjąć biszkopt usunąć pergamin zawinąć roladę w czystą lnianą ściereczkę. galaretkę należy rozpuścić w 1 szklanki wody gorącej schłodzić i wstawić do lodówki śmietanę zaś ubić część odłożyć do dekoracji pod koniec już ubijania dodawać cukier waniliowy cukier puder oraz tężejącą galaretkę. na koniec biszkopt rozwinąć ułożyć na nim zaś jagody posmarować dżemem oraz masą udekorować bitą śmietaną oraz także owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 17.01.2011 09:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak