Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

duszony królik w winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuszka z królika 1 sztuki
oliwa 4 łyżki
ziele angielskie 2 szt
ząbek czosnku 2 szt
masło 3 łyzki
wino 1 szklanka
sól 2 łyżeczki
ziarna jałowca 3 szt
śmietana 1 szklanka
suszone śliwki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: duszony królik w winie

najpierw należy sprawioną tuszkę natrzeć dokładnie oliwą przyprawami oraz także czosnkiem na koniec zaś posolić. odstawić na ok kilka godz w chłodzie. naczynie zaś żaroodporne wysmarować masłem oraz czosnkiem położyć tuszkę polać następnie ją oliwą oraz winem. dusić przez ok 10 min uważając aby się nie przypaliła. na koniec od czasu do czasu polewać sosem oraz dodając przy tym śmietanę i kilka pokrojonych drobno suszonych śliwek.
smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak