Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztetowa na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt
pieczarki 4 szt
kukurydza 4 łyżki
papryka czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy 1 słoiczek
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pasztetowa na ciepło

Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Pieczarki oczyścić i pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny. Z papryki usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę dusić na rozgrzanym oleju, dodać pieczarki i paprykę, dusić, aż będą miękkie, dodać kukurydzę, pasztetową, przecier pomidorowy i czosnek, przyprawić solą, pieprzem i papryką. Gotować do momentu, aż składniki połączą się ze sobą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 09.01.2012 09:45
mniam
Roman5 05.02.2011 04:06
latwe do zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak