Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
mleko ciepłe 200 mililitrów
sól do smaku
pieczarki 1 kilogram
cebula 1 cebula

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z pieczarkami

Mąkę z solą i mlekiem wyrabiamy zagniatamy ciast, pieczarki myjemy, ścieramy na tartce, cebulę kroimy w kostkę, podsmązamy cebule z pieczarkami,przyprawiamy stydzimy , ciato wałkujemy wycinamy krązki lepimy pierogi , gotujemy 4 minuty ,od momentu wypłynięcia na wieżk, obsmażamy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 07.12.2012 00:11
mniam ekstra!!!
Agnik 14.06.2011 20:46
pycha
marzencia2007 07.04.2011 19:03
jadłam ale wycinane z literatki, toszke mniejsze lepiej smakują wg mnie :)
aguus 16.01.2011 11:21
z pieczarkami nie jadłam - a myślę że warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak