Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka śmietankowo-czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 10 łyżek
budyń śmietankowy 1 opakowanie
budyń czekoladowy 1 opakowanie
cukier 1 szklanka
masło 200 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: babka śmietankowo-czekoladowa

Masło ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia , ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy budyń czekoladowy do drugiej śmietankowy, , do wysmarowanej formu wkładamy kilka łyżekbiałego ciasta i ciemnego i tak na przemian. Pieczemy 35 minut, studzimy polewamy czekolaową polewą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 17.07.2012 23:20
uwielbiam
hastalavista 08.04.2011 00:50
świetna!
aguus 16.01.2011 11:21
zapowiada się pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak