Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kukurydziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 3 szkl
ziemniaki ugotowane 1/2 kg
mleko 2 szkl
cukier puder 25 dag
jajko 3 szt
aromat cytrynowy 1/2 łyzeczki
proszek do pieczenia 20 g
kakao 2 łyżki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kukurydziane

Mleko zagotować , wsypać makę i chwilę gotować, ciągle mieszając, ostudzić. Zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę, utrzeć z jajkami, cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia. Połączyć z ugotowaną mąką, aromatem, dokładnie wymieszać, Połowę ciasta wyłożyć do formy, wysmarowanej tluszczem, do drugiej połowy dodać kakao i wymieszać. Wylać ciasto ciemne na jasne, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w 170 st około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.07.2013 15:43
Ciekawy pomysł.
romanrafal
romanrafal 26.06.2013 17:16
ciekawe ciasto
gacopierz23 17.07.2012 21:28
fajne
Motorek 24.05.2012 08:41
fajne
matii6 10.07.2011 19:12
takiego nie robiłam,ciekawe
alaaa 05.03.2011 17:54
nie próbowałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak