Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiejski smalec

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1,5 kg
mięso mielone 0,3 kg
cebula 6-7 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wiejski smalec

Słoninę włożyć do rondla i postawić na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Jak się już wytopi tłuszcz, to dołożyć mięso mielone i dalej smażyć. Gdy się już wszystko razem ładnie zarumieni dołożyć drobno pokrojoną cebulę. Gdy cebula będzie już miękka, to doprawić do smaku pieprzem, solą i Kucharkiem. Przelać do słoiczków i pozostawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 31.05.2012 16:16
wspaniały
gacopierz23 15.12.2011 17:36
własnej roboty najlepszy
Monika193
Monika193 07.12.2011 23:10
super
Wafelek2601 14.10.2011 09:12
najlepszy!
Robert10 20.08.2011 12:05
pycha
danusia19671 02.08.2011 18:21
bardzo smaczne
jeta72 01.08.2011 12:07
do tego jeszcze ogóreczek kiszony, pycha
Ania67 26.07.2011 21:45
pyszny
grazia1 04.05.2011 18:46
smaczny jest
basia70 23.03.2011 08:26
bardzo smaczne
Sylwia56
Sylwia56 10.03.2011 13:34
ze świeżym chlebkiem smakuje świetnie
Marcin Vw1 18.01.2011 23:04
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak