Bananowiec na zimno

Bananowiec na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 szt.
  • cukier puder

    3/4 szkl.
  • galaretki żółte

    3 szt.
  • Biszkopty

    2 paczki
  • kakao

    1-2 łyżki
  • banan

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem, dodać 2 galaretki rozpuszczone w 2 szkl. wody. Jeśli się zbryli to można podgrzać, dodać utarte banany. Wszystko dobrze połączyć.
Połowę tej masy wykładamy na blaszkę wyłożoną biszkoptami. Na niej układamy biszkopty. Następnie do pozostałej masy dodajemy kakao do zabarwienia i wykładamy na biszkopty. Na koniec zalewamy to galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

12.01.2012 18:45
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat