łabędzi puch

łabędzi puch

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6
  • mąka

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Upiec jeszcze jeden biszkopt z 3 jaj na wierch. Białka ubić dodać cukier ubijając dodawać żółtka i na koniec mąkę z proszkiem i upiec.
Masa: 2 czerstwe bułki zalać 2 szklankami mleka. 1 szklankę mleka i ½ szklankę cukru zagotować dodać go gotującego się mleka rozmoczone bułki, 1 paczkę wiórek kokosowych. Gotować 5 minut cały czas mieszając. ostudzić. 1 i ½ kostki margaryna utrzeć z cukrem waniliowym, potem dodać ostudzoną masę, wszystko utrzeć na puszystą masę. Biszkopt z 6 jaj przekroić na pół i układać. Biszkopt, dżem, masa, biszkopt, dżem, masa, biszkopt i cienki wierzch masy na to zarumienione wiórki. 1 paczka wiórek, 1 łyżka masła, 1 łyżka cukru – całość zarumienić na patelni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krzysztof42

12.01.2012 18:45
a co na to ładedż

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat