Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z cukinią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 10 dkg
mleko 400 ml
cukier 2 łyżki
jajko 2 sztuki
mąka pszenna 25 dkg
mąka kukurydziana 15 dkg
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
gałka muszkatołowa
cynamon
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z cukinią

Mąkę kukurydzianą pomieszać z 2 łyżkami gorącej wody. Odstawiamy na 5 minut. Cukinię pokrojoną na kawałki dusimy w gorącej wodzie. Później rozgniatamy ją widelcem i wraz z mlekiem dodajemy do mąki kukurydzianej. Mieszamy. Dodajemy przyprawy. Mieszamy. Racuchy z cukinią smazymy na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.08.2011 17:25
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak