Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z kalarepki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka 1 kg
jajko 4 sztuki
płatki migdałowe 1 opakowanie
Bułka tarta klasyczna Prymat
śmietana
mąka
olej
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z kalarepki

Obrane i pokrojone w plastry kalarepy gotować przez 10 minut. 3 jajka ugotować na twardo, pokroić na połówki, 1 jajko roztrzepać, bułkę tartą wymiesząc z płatkami migdałowymi. Ugotowane kalarepki posolić, panierować w mące, jajku i bułce z płatkami. Smażyć na rumiano. Ozdobić kleksem śmietany i połówką jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak