Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalabryjska zupa grzybowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyzki
mleko 300 ml
wywar warzywny 1 litr
bagietka 10 kromek
czosnek 4 ząbki
masło 5 dkg
ser 10 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby 50 różne rodzaje
cebula 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Kalabryjska zupa grzybowa

Oliwę rozgrzać, udusić na niej cebulę. Grzyby pokroić. Krótko smażyć na oliwie, cały czas mieszając. Dodać mleko i zagotować. Przykryć patelnię i gotować jeszcze ok. 5 minut. Powoli wlewać wywar. Cały czas mieszać. Bagietkę podpiec na grillu. Połączyć posiekany czosnek, rozpuszczone masło i polać bagietkę. Kromeczki bagietki rozłożyć do 5 salaterek. Zupę doprawić, przelać do salaterek. Posypać serem. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.06.2012 11:47
super
Seba 13.12.2011 09:33
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak