Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po wiejsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 sztuka
mąka 10 dkg
masło 10 łyżek
pomarańcza 1 sztuka
sok z cytryny 60 ml
likier pomarańczowy 60 ml
miód 60 ml
sos sojowy 1 łyżka
marchew 1 sztuka
sól 1 łyżeczka
pieprz 1/2 łyżeczki
liście sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po wiejsku

kurczak pokroić na porcje. Mąkę wymieszać z solą, pieprzem i obtoczyć w niej kawałki kurczaka. Masło roztopić, połowę odlać, na pozostałym zrumienić kurczaka. Kurczaka piec w 180 stopniach przez pół godziny. Skórkę z pomarańczy pokroić w paseczki. Skórkę wymieszać z sokiem cytryny, likierem, miodem, sosem sojowym i resztą masła. Podać kurczaka. Piec 30 minut polewając sosem spod pieczenia. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 08.08.2011 21:42
mniam smaczne mięsko
Seba 25.04.2011 15:31
pycha
Iwona51
Iwona51 16.01.2011 00:04
uwielbiam kurczaczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak