Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń barania

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

baranina 2 kg
czosnek 5 ząbków
posiekany rozmaryn 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń barania

Mięso płytko ponacinać ostrym nożem, w nacięcia powtykać plastry czosnku. Wymieszać sól, pieprz i rozmaryn i taką mieszanką natrzeć mięso. Piec w 270 stopniach do zarumienienia, potem zmniejszyć temp. do 180 stopni i piec do miękkości. Upieczone mięso przykryć folią, odstawić na kilkanaście minut. Mięso podajemy pokrojone w plastry. Można polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 15.12.2011 10:28
pyszniutka
Motorek 15.12.2011 09:38
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak