Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana wołowina

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 80 dkg
ziemniaki 50 dkg
cebula 15 dkg
ciasto francuskie 30 dkg
olej 100 ml
pieprz do smaku
sól do smaku
bulion 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana wołowina

Mięso pokroić na kawałki, nadziać na wykałaczki (po 2 na porcje) i usmażyć na oleju. Nie zdejmować wykałaczek, włożyć do kokilek. Pokrojone w kostkę ziemniaki podsmażyć na oleju i na rozłożonym mięsie. Na wierzchu rozłożyć pokrojoną w plastry i usmażoną cebulę. Ugotować bulion i zalać nim składniki w kokilkach, aby były zakryte bulionem. Doprawić. Ciasto podzielić na 6 części, każdy rozwałkować na krążek. Każdą kokilkę przykryc ciastek i ponakłuwać wykałaczką. Zapiekać w temp. 180 stopni przez 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak