Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI Z JAGODAMI

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2,5 szkl.
jajko 1
olej 1 łyżka
sól
Nadzienie:
cukier
Polewa:
śmietana 250 ml.
cukier 4 łyżki
woda ok.250 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI Z JAGODAMI

CIASTO: do mąki dodajemy, jajko, sól, mocno ciepłą wodę i łyżkę oleju, zagniatamy ciasto. Wałkujemy, wyciskamy kółka.

NADZIENIE: jagody łączymy z cukrem, dokładnie mieszamy.

Na przygotowane krążki ciasta nakładamy nadzienie, brzegi ciasta dokładnie zlepiamy. Wkładamy partiami do wrzącej wody. Od czasu zagotowania gotujemy jeszcze ok 3 min. Wykładamy na talerze i polewamy śmietaną z cukrem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.02.2013 10:58
pysznie wygladaja
RenataZ-et 21.01.2011 19:25
Aż ślinka cieknie.... :D
MAR3STA 20.01.2011 12:35
lubię takie pierożki;)
misia53 19.01.2011 18:49
Pycha
Margo1 17.01.2011 12:37
normalnie się najadłam jak tak popatrzałam
Ania67 15.01.2011 22:58
Pycha
accee 15.01.2011 22:25
Musi być dobre!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak