Krupnik z kaszy jaglanej

Krupnik z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso

    50 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • kasza jaglana

    1 szklanka
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę.Zalewamy litrą gorącej wody.Dodajemy tartą pietruszkę i marchewkę.Gotujemy do miękkości mięsa.Dodajemy obraną cebulę.Kaszę jaglaną gotujemy w dwóch szklankach wody i z dodatkiem masła.Łączymy kaszę jaglaną z wywarem.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emiliozo

26.05.2012 21:36
pomyślane

gosia47-47

15.02.2011 15:03
wspaniały

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat