Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z serem i kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 kotlety
kiełbasa podwawelska 20 dkg
ser żółty 4 plastry
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z serem i kiełbasą

Karkówkę rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym plastrze położyć ser, oraz kiełbasę pokrojoną w kostkę i podsmażoną. Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami. Podsmażyć na tłuszczu. Potem zalać wodą i dusić do miękkości. Na koniec doprawić i zagęścić mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 30.09.2011 09:35
smaczne
Margo1 16.01.2011 00:23
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak