Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

skrzydełka diabełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2-3 na osobę
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
posiekana zielenina 1-2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: skrzydełka diabełka

Skrzydełka opłukać, osuszyć starannie ręcznikiem i posmarować oliwą.
Każde skrzydełko natrzeć solą i dokładnie obtoczyć w ostrej papryce ( potrawa powinna mieć pikantny smak),
blachę wyłożyć folią aluminiową, piekarnik rozgrzać do temperatury 200 C, Ułożyć na blasze skrzydełka, upiec na złoty kolor, co jakiś czas skrapiając wodą , dzięki czemu będą bardziej soczyste.
Po upieczeniu ułożyć je na półmisku i posypać zieleniną podawać z ryżem albo z frytkami
i surówką.
W ten sposób przygotowane skrzydełka można też piec na grillu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 01.06.2011 07:42
Pikantne. Lubię:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak