boczek duszony w winie

boczek duszony w winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    3 SZKLANKI
  • wino czerwone wytrawne

    3 SZKLANKI
  • marchew

    2-3 szt
  • korzeń pietruszki

    DO SMAKU
  • seler

    1/2 szt
  • cebula

    2 szt
  • pieprz cały Prymat

    DO SMAKU
  • sól

    DO SMAKU
  • boczek

    1 chudy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy w plasterki. Cebulę w cienkie paseczki. Na dole garnka układamy warzywa doprawiamy solą. Boczek zalewamy rosołem i winem. Przyprawiamy i stawiamy na ogniu.Dusimy aż mięso będzie miękkie.Z rozgotowanych warzyw przygotowujemy sos doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mariposas

26.10.2011 19:45
pycha

iwona332

24.04.2011 12:13
super

IlonaAlbertos

08.08.2010 11:03
Apetyczny przepis

Katarzyna/kate1980

27.05.2010 10:17
zapowiada sie królewskie jedzenie

malenkaaa_85

25.05.2010 13:56
Brzmi apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat