Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek duszony w winie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 3 SZKLANKI
wino czerwone wytrawne 3 SZKLANKI
marchew 2-3 szt
korzeń pietruszki DO SMAKU
seler 1/2 szt
cebula 2 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat DO SMAKU
sól DO SMAKU
boczek 1 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: boczek duszony w winie

Warzywa kroimy w plasterki. Cebulę w cienkie paseczki. Na dole garnka układamy warzywa doprawiamy solą. Boczek zalewamy rosołem i winem. Przyprawiamy i stawiamy na ogniu.Dusimy aż mięso będzie miękkie.Z rozgotowanych warzyw przygotowujemy sos doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 26.10.2011 19:45
pycha
iwona332 24.04.2011 12:13
super
IlonaAlbertos 08.08.2010 11:03
Apetyczny przepis
Katarzyna/kate1980 27.05.2010 10:17
zapowiada sie królewskie jedzenie
malenkaaa_85 25.05.2010 13:56
Brzmi apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak