Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z kozim serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 40 dag
Bulwa kopru włoskiego 5 dag
kozi ser (roladka) 5 dag
jogurt naturalny 10 dag
czosnek 1 ząbek
ryż 1 woreczek
sól
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z kozim serem

Mięso umyć, natrzeć tymiankiem i solę, naciąć kieszeń. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, koper pokroić w słupki, wymieszać składniki z posiekanym tymiankiem i przyprawić solą. Farszem napełnić kieszeń, spiąć wykałaczką, mięso gotować na parze ok. 25 minut. Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Szczypiorek posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem. Wszystko połączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 24.05.2011 17:28
o coś nowego to nawet pysznie
Roman5 31.01.2011 10:02
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak