Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makrela z pestkami dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z makreli 1 kg
łuskane pestki z dyni 10 dag
majonez 5 łyżek
smietana 18% 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: makrela z pestkami dyni

Rybę rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Następnie pokroić filety na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące i usmażyć na złoty kolor z obu stron, osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku i zostawić do wystygnięcia. Pestki z dyni uprażyć na suchej i rozgrzanej patelni, cały czas mieszać, żeby się nie przypaliły. Majonez wymieszać ze śmietaną, doprawić czosnkiem i pieprzem, wymieszać. Makrelę układamy na półmisku, polewamy sosem i posypujemy uprażonymi pestkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 02.07.2012 22:53
ciekawy pomysł na makrelę
Roman5 31.01.2011 10:03
musze sprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak