Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchwianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 20 dag
mąka 3 dag
kości 30 dag
żółtka jaj 2 szt
mleko 1/4 l
sól
włoszczyzna 25 (bez marchwi)

Przepis i sposób przygotowania na: Marchwianka

Marchew i włoszczyznę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce. Z kości ugotować wywar, przecedzić i na nim ugotować warzywa. Zupę podprawić mąką rozmieszaną z mlekiem, zagotować. Resztę mleka wymieszać z żółtkami i gorącą zupą, połączyć z całością, osolić. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gosia311 29.04.2011 21:11
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak