Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcje rosołowe 0,5 kg
kasza jęczmienna 15 dag
włoszczyzna 40 dag
ziemniaki 40 dag
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik

Porcję opłukać, dodać kaszę jęczmienną, zalać zimną wodą i często mieszając gotować powoli pod przykryciem. Dodać obraną, opłukaną i rozdrobnioną włoszczyznę, osolić. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do zupy, gotować do miękkości. Do zupy dodać listek, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 02.02.2011 18:03
lubię krupnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak