Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser w pierzynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 4 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 dag
tłuszcz
woda 4 łyżki
ser żółty 4 (twardy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ser w pierzynce

Grube plastry sera moczyć w rozmąconym jajku i gęstej papce z mąki i wody, a następnie w tartej bułce wymieszanej z mieloną papryką. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak