Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z ciata francuskiego

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
papier do pieczenia 1 szt.
powidła śliwkowe domowe słoik

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z ciata francuskiego

Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować powidłami śliwkowymi własnej roboty, zwinąć rola wzdłuż najdłuższego boku, kroić na plastry około 1 cm. Ułożyć na blasze, wstawić do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni. Piec 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 11.04.2011 19:39
pyszne
bejciu24 16.01.2011 14:38
warto mieć ciasto francuskie w lodówce, bo zawsze mozna coś wyczarować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak