Orzechowy mazurek

Orzechowy mazurek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło roślinne

    15 dag
  • żółtka jaj

    4 sztuki
  • mąka

    10 dag
  • cukier

    15 dag
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • orzechy włoskie

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło utrzeć dodając do niego żółtka, cukier, mąkę, zmielone orzechy i sok z cytryny. Otrzymaną masę rozłożyć równiutko na waflu lub kruchym placku. Z białek ubić pianę, dodać do niej łyżkę cukru pudru, pianą pokryć placek. Na wierzchu ułożyć połówki orzechów i wiśnie z konfitury. Piec przez 20 minut w ciepłym piekarniku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wafelek2601

13.02.2013 10:36
Pyszne ciasto

Wafelek2601

13.02.2013 10:36
Pyszne ciasto

IKrakowianka

04.10.2012 18:49
lubię takie słodkości

Katarzyna/kate1980

13.05.2012 21:24
super

Krzysztof42

09.01.2012 15:59
ale by się zjadło

gosia561

02.10.2011 00:19
ciekawy przepis

Iwusia

13.08.2011 23:39
zapowiada się smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat