Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z drobiowymi wątróbkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki drobiowe 30 dag
jajko 6 sztuk
mleko 3 łyżki
masło 2 łyżki
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z drobiowymi wątróbkami

Jajka należy wymieszać z masłem, mlekiem, solą i pieprzem za pomocą miotełki. Wątróbki należy umyć i pokroić w kawałki. Na patelni należy podrumienić pokrajaną na krążki cebulę, zdjąć z patelni i utrzymywać w cieple. Na tej samej patelni rozgrzać łyżeczkę tłuszczu, włożyć wątróbki (nie solić). Smażyć intensywnie przez 5 min. mieszając, po czym posolić, wymieszać, ułożyć na omlecie, na wierzchu wątróbek usmażone krążki cebuli, zawinąć brzegi omletu i utrzymywać przez 5 min. na słabym ogniu pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 23.01.2014 17:02
ja tez jeszcze takiego nie jadłam
RenataZ-et 06.01.2014 18:57
takiego jeszcze nie jadłam
IKrakowianka 07.09.2013 20:13
super pomysł
bercik1 22.08.2011 23:59
Uwielbiam takie
bercik1 22.08.2011 23:59
Uwielbiam takie
Ewelina47 27.01.2011 09:02
takiego jeszcze nie jadłam
Iwusia 20.06.2010 20:38
Uwielbiam wszystko z wątróbką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak