Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostrobok zapiekany z kabaczkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ostrobok 2 kg
kabaczek 1/2 sztuki
olej 4 łyżki
mąka 1 łyżka
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
posiekane zioła 3 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ostrobok zapiekany z kabaczkami

ryb wykroić filety, pokroić je na kawałki. Pokrojony w plastry kabaczek obtoczyć w mące i usmazyć na oleju. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, ułożyć w nim filety. Przyprawić. Przykryć kabaczkiem i posypać bułką tartą. Polać roztopionym masłem i piec w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 05.06.2012 23:21
W takim zestawieniu - z kabaczkiem - jeszcze rybki nie jadłam. Warto wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak